PUOLUKKAPUURO

Kysyikö joku, mistä syksyn suussasulavin välipala on tehty?
No perunasta, tietenkin! Tosipottuilija pyöräyttää perunasta pumpulinpehmeän puuron. Peesiin pirtsakkaa puolukkaa ja ripaus ruista ranteisiin. Tämän voimalla selviää niin syksyn sateista, kuin loppusuoralla olevasta sadonkorjuustakin!


1 kg jauhoista perunaa (esim. Colomba)
1 l vettä
3 dl ruishiutaleita
4 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl vaniliinisokeria

Pilko kilo kuorittuja pottuja pieneksi ja keitä litrassa vettä kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen.
Survo perunat.
Lisää keitinvesi takaisin sekaan vispilällä sekoittaen.
Lisää ruishiutaleet, sauvasekoittimella soseutetut puolukat ja sokeri myös mukaan.
Keittele miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes ruishiutaleet ovat kypsiä.
Sekoita suola ja vaniliinisokeri mukaan. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa tai makeutta. Maistuu sellaisenaan, maitotilkalla tai mitä ikinä keksitkään. Ja voitko kuvitella: menee kylmänäkin kuin kuumille kiville!

Vinkkivitonen! Valitse ruishiutaleet, jotka kypsyvät viidessä minuutissa, niin ei tarvitse siinä lieden kupeessa koko päivää kököttää.