KANAPYÖRYKÄT

Mistä on pehmeimmät kanapullat pyöritelty? No kotimaisesta kanasta ja parhaista pottuloista, tietenkin! Peruna pitää paketin kasassa -kirjaimellisesti. Eli korppujauhoja tai muita turvottelijoita ei tarvita. Kanapyöryköitä, joita kykenee siis keliaakikotkin kokkailemaan.  Helppoa, mutta ennenkaikkea herkullista! 

400 g kanan-/broilerinjauhelihaa
200 g keitettyä perunaa (esim. kiinteä Solist)
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
valkosipulia, broilerimaustetta, currya, paprikajauhetta ja sweet chili-kastiketta maun mukkaan
1 dl tuoretta persiljaa


Raasta keitetyt, kylmät perunat karkeasti. 
Lisää kananjauheliha, kananmuna ja mausteet.
Hakkaa persilja silpuksi ja yhdistä mukaan.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköiksi leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi, noin 20 minuuttia.
Kun pyöryköiden pohjat ovat saaneet väriä, on valmista.

Kuvan salaatti on koottu salaatista, rucolasta, kurkusta, varsiselleristä, persikasta, pähkinöistä ja uunissa paahdetuista perunasiivuista (Pestyistä perunoista leikataan ohuita siivuja, jotka levitetään leivinpaperin päälle pellille. Pintaan sipaistaan öljyä ja päälle ripotellaan hyvälaatuista suolaa sekä mustapippuria. Kypsennetään kuumassa uunissa kypsiksi ja kauniin värisiksi)