PERUNARESEPTIT

SUOLAISET
Klikkaa reseptin otsikkoa nähdäksesi ohjeet

Pari kiinteää perunaa (Solist)
1 kana- tai kasvisfondi
muutamia desilitroja vettä
sormisuolaa

400 g kuorittuja punajuuria
1 sipuli
800 g jauhoista perunaa kuorittuna
pari rkl maustamatonta tuorejuustoa
maitoa 

perunoita
porkkanoita
punajuuria
lanttuloita
öljyä, suolaa, pippuria, hunajaa 

Maapähkinävoikastike:
100 g kreikkalaista (tai muuta maustamatonta) jogurttia
50 g makeuttamatonta maapähkinävoita
suolaa, sokeria, valkosipulijauhetta 

1 kg jauhoista perunaa (esim. Colomba)
1 l vettä
3 dl ruishiutaleita
4 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl vaniliinisokeria 

2 vuokaleipää:
5 dl maitoa
1,5 pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
300 g keitettyä perunaa
200 g esikäsiteltyjä kanttarelleja
75 g voisulaa
2 dl kaurahiutaleita
10-12 dl vehnäjauhoja

700 g Colomba-perunaa keitettynä
50 g voita
1 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

Kesäkeitto 2.0

6 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
ripaus valkopippuria ja valkosipulijauhetta
uusia perunoita (Solist)
naattiporkkanoita
kukkakaalia
herneitä
kesäsipulin varsia 

Savukalapihvit

250 g keitettyjä perunoita (Solist)
250 g lämminsavulohta
pari kesäsipulin vartta
puolikkaan sitruunan kuoriraaste
kourallinen tillisilppua
ripaus mustapippuria ja suolaa
1 kananmuna 

Tarte potatis

Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g pehmeää voita
0,5 dl maitoa
Täyte
Parikymmentä pientä varhaisperunaa keitettynä
3 keitettyä kananmunaa
n. 100 g silliä
2 kesäsipulia silputtuna, kevyesti kuullotettuna
1 prk kermaviiliä
1 dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa, sokeria, mustapippuria
reippaasti tuoretta tilliä 

750 g jauhoista perunaa (esim. Noblesse)
1 dl suolakurkkua kuutioina
200 g savukinkkua/ -kalkkunaa kuutioina
2-3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
1 sipuli hienonnettuna
3 tl sinappia
suolaa, pippuria,persiljaa, valkosipulia

Perunanugetit

keitettyjä varhaisperunoita
kananmuna
korppujauhoja
tilkka rypsiöljyä pannulle
sormisuolaa 

Rosmariinipotut mustikkakastikkeella

pestyjä Solist-perunoita
valkosipulin kynsiä
oliiviöljyä
mustapippuria
sormisuolaa
tuoretta rosmariinia

Perunapohja
850 g perunoita kuorittuna

1 iso sipuli
2 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Täyte
1 rs jauhelihaa1 sipulivalkosipulia maun mukaan
1 tlk (n. 200 g) makeaa tacokastiketta
1 tl suolaa
mustapippuria
reilusti tuoreita yrttejä esim. persiljaa 

saaristolaisleipää tai muuta tummaa
levitettä maun mukaan, mieluiten kunnon voita
keitettyjä perunoita siivuina
keitettyjä luomumunia viipaleina
sinappista silliä (tai muunmakuista)
tilliä
pannulla rapeaksi paahdettuja kapriksia 

Pottutsatsiki

keitettyjä varhaisperunoita
kurkkua
kreikkalaista jogurttia
sitruunan mehua ja kuorta
valkosipulijauhetta
ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria
reippaasti tuoretta tilliä 

Pellillinen perunaa (n. 1 kg esim. Challenger)
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 rkl currya
Sweetchili-jogurttikastike
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria ja valkosipulia
1 rkl sweetchili-kastiketta

1 kg perunoita, esim. jauhoinen yleisperuna Colomba tai punakuorinen Mozart
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1,5 rkl rypsiöljyä
0,5 dl siirappia
tuoretta timjamia tai rosmariinia 

500 g punajuurta
500 g jauhoista perunaa (esim. Challenger)
250 g porkkanaa
2 sipulia
2 kanafondia
n. 1,5 l vettä
valkosipulia, mustapippuria, suolaa ja mieluisia yrttejä 

1 l jauhoisia perunoita (esim. Noblesse)
1 l keitinlientä
2 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja 

Perunoita (esim. punakuorinen Mozart
rypsiöljyä
hyvälaatuista suolaa 

300 g jauhoista perunaa (esim. Challenger)
3 dl piimää
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria 

750 g perunamuusia
ripaus suolaa
1 kananmuna
2 rkl voisulaa
Sekoita kylmään perunamuusiin muut ainekset ja jätä odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
valkosipulia
suolaa, pippuria
pizzamaustetta
ketsuppia, sinappia
juustoraastetta pinnalle 

750 g keitettyjä perunoita
3 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
0,5 dl maitoa
50 g pehmeää voita
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g meetvurstia
100 g juustoraastetta 

400 g kanan-/broilerinjauhelihaa
200 g keitettyä perunaa (esim. kiinteä Solist)
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
valkosipulia, broilerimaustetta, currya, paprikajauhetta ja sweet chili-kastiketta maun mukkaan
1 dl tuoretta persiljaa

MAKEAT

Klikkaa reseptin otsikkoa nähdäksesi ohjeet

300 g keitettyä perunaa raastettuna
150 g voita
1 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniliinisokeria
200 g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl maitoa 

350 g perunoita keitettynä (esim. kiinteä Solist)
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa
2 rkl rypsiöljyä 

250 g kylmiä, keitettyjä perunoita raasteena (esim. Solist)
200 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl digestivekeksimuruja
1 dl korppujauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniliinisokeria
2 tl kardemummaa

2 kananmunaa
1 dl sokeria
200 g perunaa
1 dl piimää
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniliinisokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl voisulaa 

350 g keitettyä perunaa (esim. kiinteä Solist)
75 g voita
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl perunajauhoja 

400 g keitettyä perunaa raasteena (esim. kiinteä Solist)
4 keltuaista
50 g pehmeää voita
2 dl sokeria
100 g mannasuurimoita
0,5 dl perunajauhoja
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuoriraaste
4 valkuaista
Vuokaan voita ja mannasuurimoita