PUNAINEN SOSEKEITTO

Tällä kertaa perunan peesissä porskuttaa pirtsakka punajuuri!
Kun kerralla keittelee kunnon kattilallisen, riittää ruokaa useammalle päivälle. Sosekeitto sopii myös pakastettavaksi kiireisten hetkien varalle, jos sopan surautteluun ei yksinkertaisesti ole aikaa. Höysteitä höyryävälle keitolle voi vaihdella mielen mukaan: keitetyt kananmunat, paahdetut pähkinät, raejuusto ja kuivahtaneesta leivästä pannulla paahdetut krutongit kruunaavat aterian!

500 g punajuurta
500 g jauhoista perunaa (esim. Challenger)
250 g porkkanaa
2 sipulia
2 kanafondia
n. 1,5 l vettä
valkosipulia, mustapippuria, suolaa ja mieluisia yrttejä


Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit suureen kattilaan.
Lisää kanafondit ja vesi. Anna porista rauhakseltaan, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Tässä välissä reseptin laatija kehoittaa joko siivoamaan huushollin tai tekemään jotain muuta mukavaa. Miten olisi virkistävä venyttelyhetki?
Mitä sitten keksitkään touhuta, surauta sen jälkeen soppa soseeksi sauvasekoittimella, maista, mausta ja maista.
Vinkki! Kanafondit voi korvata myös kasvisfondeilla/-liemikuutioilla, jolloin keitto käy myös kasvissyöjille.