POTATTO

"Äläpä hättäile, keitämäpä potut"
Sananlasku suoraan Tornionjokilaaksosta pohjustaa passelisti päivän reseptiä. Mielestäni aina on aikaa perunankeiton pituiselle paussille.
Nyt ne nuudelit nurkkaan ja pinttyneet ajatukset perässä!
Potatto, eli risotto ilman riisiä, valmistuu viidessä minuutissa. Makaroonit kiehuisi kahdeksan minuuttia ja riisi vartin. Lyhyellä matikalla (joka sekin tosin jäi kesken) laskettuna kiireisen kokin valinta on vallan yksinkertainen.
Potaton kyytipojaksi käypi melkein mikä vain. Mikäli sienet ei millään meinaa sopia suuhun, se eilinen jauhelihakastike passaa myös mainiosti.
Eräs ihailtavan innovatiivinen ihminen, jota onnekseni myös äidikseni saan kutsua, teki aikoinaan kaurapuurosta pullaa. Niin että kyllähän sitä tyttären täytyy pystyä muuttamaan peruna riisiksi..

POTATTO
Pari kiinteää perunaa (Solist)
1 kana- tai kasvisfondi
muutamia desilitroja vettä
sormisuolaa

Kuori potut. Leikkaa kiekoiksi.
Kaiva sieltä kaapin perältä se ostoskanavalta aikoinaan tilaamasi muovihärveli, jolla pilkkoo ja kuutioi kätevästi kaiken.
Puhaltele päältä pahimmat pölyt ja tee perunasta kivankokoista kuutiota. Jos olet jostain kumman syystä luopunut kyseisestä kapineesta, laita veitsi laulamaan ja tee näppärästi parista potusta kuutioita.
Lämmitä paistinpannulla tilkkanen öljyä ja nokare voita.
Lisää perunat ja kääntele pari minuuttia.
Lämmitä sillä aikaa kasarissa pari desiä vettä ja kanafondi.
Lisää kanalientä perunoihin pikkuhiljaa ja keittele. Kun neste on haihtunut, tarkista perunoiden kypsyys. Tarvittaessa lisää hieman lientä ja höyräyttele kokoon.
Viimeistele sormisuolalla. Tarjoile pannulla paistetun sieni-sipuliseoksen kanssa. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja raastetulla juustolla!