KESÄKEITTO 2.0

Se jakaa kansalaiset kahteen koulukuntaan. Toisille se tuo mieleen lämpimät kesämuistot mummolasta. Toisilla se taas sujahtaa sukkelasti samaan kouluruokien kauhukategoriaan, kuin kanaviillokki ja kumiperunat. Perinnereseptejä remontoidessa liikuskellaan aina riskirajoilla. Kyseinen klassikko kuuluu kesäruokien kermaan. Tai oikeastaan maitoon. Kesäkeitto.
Tuo tunteita herättävä, suloisen makea keitto, jonka miedossa maitoliemessä kypsyy kesän ensimmäiset kasvikset ja juurekset .
Soppa siirtyköön nyt kuitenkin hetkeksi sivuun. Kesäkeittiössä puhaltaa uudet tuulet, on aika mennä eteenpäin. Maut ja raaka-aineet ovat tuttuja, tällä kertaa ne pääsevät uuniin kesämunakkaan muodossa. Tämän jälkeen kasteja on tasan yksi: kaikki tykkää!


Kesäkeitto 2.0 (kesäinen uunimunakas)
6 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
ripaus valkopippuria ja valkosipulijauhetta
uusia perunoita (Solist)
naattiporkkanoita
kukkakaalia
herneitä
kesäsipulin varsia


Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja mausteet.
Keitä pestyt perunat ja porkkanat sekä kukkakaalit lähes kypsiksi. Voitele laakea uunivuoka voilla. Levitä perunat, porkkanat ja kukkakaalit pohjalle. Ripottele väleihin herneet ja silputut sipulinvarret. Kaada munakasmassa päälle ja paista miedossa 120-150 asteisessa uuninlämmössä noin puolisen tuntia. Paistos on kypsää, kun se on keskeltäkin hyytynyt. Tarjoile raikkaan salaatin ja tuoreen ruisleivän kanssa. Maistuu muuten myös kylmänä!