SAVUKALAPIHVIT

"Eihä täs nyt enää mitää pihvejä ehi paistella!"
Vieraat maitokopin mutkassa tulossa. Sukulaisista jos kyse, niin tulostaan tuskin ovat ilmoittaneet. Tästä kauhuskenaariosta puolet on totta. Sukulaiset nimittäin todellakin tupsahtavat tuon tuosta kyläilemään, tekemättä minkäänmoista ennakkoilmoitusta.
Mutta pihvit ehtii aina paistaa! Kätevä emäntä pyöräyttää nämä namupallerot pöytään viidessä minuutissa. Jos laitat isännän asialle, varaa vartti.

Savukalapihveissä on kaikki kesän maut samassa paketissa. Tai siis pihvissä. Niihin hyödynnetään ne edelliseltä aterialta orvoiksi jääneet pottuset. Peruna pitää pihvit kasassa, korppujauhot joutaa jäämään kaappiin. Savukalan lisäksi pihvejä piristää kesäsipuli, sitruuna ja tilli. Kokoa kevyt kesälounas vihersalaatista, savukalapihveistä ja kermaviilikastikkeesta! Asia pihvi?


250 g keitettyjä perunoita (Solist)
250 g lämminsavulohta
pari kesäsipulin vartta
puolikkaan sitruunan kuoriraaste
kourallinen tillisilppua
ripaus mustapippuria ja suolaa
1 kananmuna

Muussaa keitetyt perunat haarukalla karkeasti. Lisää savukala ja mausteet. Maista ennen kananmunan lisäämistä, että massassa on sopivasti suolaa. Suolan määrä riippuu kalan suolaisuudesta. Lisää kananmuna ja muotoile kämmenissä pihveiksi. Paista öljytyllä pannulla muutama minuutti per puoli kauniin värisiksi.