PERUNAPUURO

Vilkaistaanpa vähäsen vuoden 2020 kuumimpiin perunoihin eli ruokatrendeihin. Listan kärjessä keikkuu mm. peruna ja puuro. Syystäkin, ovathan molemmat edullista, monipuolista, ravintorikasta ja kotimaista popsittavaa. Mummon ikivanha resepti, jossa yhdistyy nämä kaksi trendiruokaa. Perunapuuroa pöytään siis!
Hitaasti haudutettu puuro maistuu voisilmän, puolukkahillon tai mustikoiden ja maitotilkan kera. Seuraavana päivänä puuronjämistä paistellaan pannulla herkkua!


1 l jauhoisia perunoita (esim. Noblesse)
1 l keitinlientä
2 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja

Kuori ja paloittele litra perunoita. Keitä kypsäksi ja ota keitinvesi talteen.
Survo perunat ja vatkaa keitinvesi takaisin perunoiden joukkoon.
Lisää suola ja anna kiehahtaa. Alenna lämpöä ja ripottele ruisjauhot sekaan vikkelästi vatkaten.
Hauduttele miedolla lämmöllä noin tunnin verran.
Hämmentele välillä, ettei puuro pääse palamaan.