PERUNATILAN PIRTSAKKA

Otsikosta päätellen tämä voisi olla omenatarhamme uutuusjuoman esittelyteksti. Yhtä hyvin myös tarina tilamme tomerasta työntekijästä. Palataan edellä mainittuihin myöhemmin ja keskitytään tällä kertaa kevään pehmoisimpaan kahvikakkuun! Perunatilan pirtsakka on mehevä ja maistuva, pumpulinpehmeäksi paistuva. Rasvalla ei tarvitse tälläkään kertaa revitellä. Siitä pitää huolen luottopakki nimeltänsä peruna. Appelsiinikakkujen aatelistoon kuuluva herkku on keväisen kahvipöydän kuningatar!

150 g voita
2 dl sokeria
2,5 tl vaniliinisokeria
3 kananmunaa
2 appelsiinin kuoriraaste
250 g keitettyä perunaa karkeasti raastettuna
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin mehu (n. 1 dl)

Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla napakasti vatkaten. Sekoita mukaan appelsiinien kuoriraasteet ja keitetyt, raastetut perunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun pyöreään kakkuvuokaan (halk. n. 22 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.