PERUNANUGETIT

On perjantai-ilta. Pitkä viikko takana, voimatkin vähissä. Jääkaapissa ruoat loistavat poissaolollaan. Nälkä nakertaa naaman nyrpeäksi. Alkaa potuttamaan..
Kaupunkilaiset kipaisisivat korttelin kulmassa kyyhöttävään pikaruokaketjun kojuun. Täältä perähörölän perimmäisestä kolkasta ei kuitenkaan noin vain lähdetä nugetteja noutamaan.
Meidän maajussien ja -justiinoiden on täytynyt sopeutua. Kehityksen kelkasta on toki tipahdettu jo aikoja sitten, mutta ihan hyvin myö heinähatut ollaan pärjäilty. Varsinkin nyt! Maalaisilla on näet nykyään omat nugetitkin! Ne valmistuu mukavasti muutamassa minuutissa, perunasta! Kaupunkilaisten kuivat kanapallerot kalpenevat näiden namupalojen rinnalla. Rapean kuoren alta paljastuu suussasulava varhaisperuna, joka vie kielen männessään.
Ps. Saa näitä kaupunkilaisetkin kokkeilla!

 
Perunanugetit
keitettyjä varhaisperunoita
kananmuna
korppujauhoja
tilkka rypsiöljyä pannulle
sormisuolaa


Litistä keitetyt perunat kevyesti kämmenten välissä. Vatkaa kananmuna rikki kulhossa. Kaada toiseen kulhoon korppujauhoja. Kasta peruna ensin kananmunakulhoon ja pyöräytä sitten korppujauhoissa. Paista kullanruskeiksi rypsiöjyssä pannulla. Ripauta päälle sormisuolaa ja dippaile ketsuppiin tai muuhun mieleiseen kastikkeeseen.
Sopivat myös kastikkeen kylkeen tai kalan lisukkeeksi. Oikeastaan minkä tahansa kanssa.