RUUNEPERUNAKAKKU

Johan Lutviutu Runeberg perunaversioksi vailla vertaa!
Ne turhan pienet torttuset voidaan unohtaa samantien, kun pöytään pyöräytetään kunnonkokoinen, vähintäänkin perunan verran parempi kakku!


200 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl digestivekeksimuruja
1 dl korppujauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniliinisokeria
2 tl kardemummaa
250 g kylmiä, keitettyjä perunoita raasteena (esim. Solist)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon.
Sekoita lopuksi perunaraaste mukaan.
Kaada taikina voideltuun pyöreään kakkuvuokaan (halk. 22 cm).
Paista 170 asteisessa uunissa kypsäksi, noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.


Kostutus:
1 dl vettä
1,5 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria

Kiehauta vesi kasarissa, liuota sekaan sokerit ja anna hetkisen jäähtyä.
Valele haaleaa kakkua kostutusliemellä. Tässä hommassa ei kannata pihistellä, sillä kakku kyllä imee kosteuden itseensä saadessaan hetken hengähtää. Rohkeasti vain koko kostutusliemi kehiin!
Kostutettu kakku voi odotella kylmässä seuraavaan päivään ja koristeluun. Mikäli et millään malta, koristele jäähtynyt kakku samana päivänä.

Koristeluun:
vadelmahilloa
pikeeriä (lisää 2 dl:aan tomusokeria hiljalleen kylmää vettä n. 1,5 rkl)