POTTUPIIRAKKA

Päässä pätkii ja pitäisi pyöräyttää piirakka pääsiäispöytään? Siispä pikkurillit paniikkinappulalle ja pinnaa kireälle!
TAI..
Sitten vain tehdään tämä heittämällä herkullisin, keväisen kattauksen kunkku!
Unohdetaan kitalakeen tarttuvat rasvaiset piirakkapohjat. Tai oikeastaan unohdetaan koko pohja.
Pohjattoman pottupiirakan pyöräyttää, vaikka jauhopeukalo olisi jämähtänyt keskelle kämmentä. Nyt vedetään mutkat suoriksi, sekoitetaan vain ainekset ja annetaan uunin hoidella loput. Tämä suolainen suupala maistuu niin brunssi- kuin kahvipöydässäkin ja salaatin seuralaisena lounaalla.

PS. En tiedä mitä ajatella tästä, mutta sain maisteluraadilta kommentin: "Mie en oo ikinä syönyt näin hyvää kinkkupiirakkaa". Kiva kommentti kasvispiirakasta!

PPS. Piirakassa yhdistyy kaksi todellista C-vitamiinipommia: peruna ja paprika, eli älä ihmettele, mikäli pysyt terveenä tätä syötyäsi..

75 g voita
2 sipulia
3 paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä)
300 g keitettyä perunaa raastettuna
300 g raejuustoa
3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
100 g juustoraastetta
1 dl vehnäjauhoja
2,5 tl suolaa
valkosipulia
mustapippuria
sweet chili-kastiketta
tuoretta persiljaa ja ruohosipulia silputtuna
50 g juustoraastetta pinnalle

Sulata voi kasarissa. Lisää pieneksi silputut sipulit ja kuutioidut paprikat. Kuullottele hetkonen ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita isossa kulhossa perunaraaste, raejuusto, munat ja maito, juustoraaste sekä jauhot. Lisää mausteet sekä jäähtynyt voi-paprika-sipulisekoitus. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 25 cm) pohjalle ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista 175-200 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, kunnes piiras on kypsä ja kauniin värinen. Anna jäähtyä ja irroita vuoasta.